28 Haziran 2011 Salı

Activision Xbox'a özel yamasını duyurdu

call of duty:black ops
Call of Black ops'un yapımcısı Activision,Xbox kullanıcıları için özel ürettiği Black Ops Annihilation DLC yamasını piyasaya sundu.Yamada üç yeni arcade modu,yeni haritalar ve zombi bölümünde yeni leveller bulunuyor.Kullancılar bu yamaya 1,200 MS puanı veya 15 dolar vererek sahip olabilirler.

25 Haziran 2011 Cumartesi

Skate 3 İnceleme

Skate 3
2007 yılında oyun dünyasına adım atan Skate serisi 2010 yılına geldiğimizde serinin 3. oyunuyla karşımıza çıkıyor. Devam oyunları için oyuncuları fazla bekletmeyen geliştirici Black Box Games, 1998 yılında kurulmuş oldukça yetenekli insanlardan oluşan bir firma. Neden yetenekli olduklarını düşündüğümü sorarsanız şimdiye kadar çıkardıkları oyunların büyük bölümü gerek oyuncular, gerekse de otoriteler tarafından çok beğenildi. Benim Black Box Games'i en çok takdir ettiğim oyun ise Need for Speed: Hot Pursuit 2'nin Playstation 2 versiyonuydu. Oyunun sadece PS2 versiyonunu geliştiren bu stüdyo diğer konsollardaki versiyonlarına her yönden fark atmasını sağlamıştı. Dreamcast'teki NHL 2K ile oyun dünyasına giren Black Box, Haziran 2002'den itibaren Electronic Arts'ın bir yan kuruluşu olarak çalışmalarına başladı. Haliyle bir çok EA oyununda görev aldı ve almaya devam ediyor. Skate serisi ise stüdyonun kendi yarattığı bir isim ve bu nesilde sadece kaykay değil, Extreme Sports dediğimiz türün de en iyi temsilcilerinden birisi.Kaykay oyunlarına karşı ilk ilgim çoğu insanınki gibi Tony Hawk serisi ile değil, Electronic Arts'ın 1999 yılında Playstation için piyasaya çıkardığı Street Sk8er ile olmuştur. Tabi Skate serisinden farklı olarak Street Sk8er, Sega'nın arcade makineler için piyasaya çıkardığı Top Skater'dan etkilendiği için doğal olarak Arcade havası barındırıyordu. Arcade özelliklere sahip bir kaykay oyununa alışmak benim için zor olmamıştı ve çok uzun süre Street Sk8er'ı oynadım. Skate serisi ise arcade mekaniklerden uzak bir seri olduğundan alışmak hiç de kolay olmamıştı. Herşeye rağmen eğlenceli ve ayrıntılı oyunları sayesinde Skate serisi de kendini uzun süre oynatıyordu. Tabi bir de işin içine online özellikler girince oyun süresi ve eğlencesi daha da artıyor. Yeni Skate oyununda da özellikle online seçenekler çok ilginizi çekecek. Bazen düşünüyordum mesela Street Sk8er'da online özellikler olsaydı nasıl olurdu? Kim bilir belki Black Box ileride yeni bir Street Sk8er oyunuyla karşımıza çıkar, zaten çıkmasa da Skate serisi kaykay severler için fazlasıyla yeterli.

Serinin 3. oyununa da diğerlerinde olduğu gibi karakter özelleştirme seçeneklerine giriş yaparak başlıyoruz. Yani kendi karakterimizi yaratıyoruz. Öncelikle inanılmaz derecede ayrıntılı özelleştirme seçeneklerinin olduğunu belirtmeliyim. Sadece karakterinizin fiziksel görünümünü değil, aynı zamanda çorabından ayakkabısına kadar giyisilerini ve ne tür sevinç gösterileri yapacağını belirleyebiliyoruz. Mesela giyisilerde kısa kolludan kapşonluya kadar geniş bir yelpaze bulunuyor, ama oyunun başında bunların hepsi açık değil. Yine de zevkinize uygun şeyler bulma ihtimaliniz çok yüksek. Ayrıca gözlük, şapka, kolye gibi çeşitli takılar da emrimizde. Karakterin yanı sıra kaykayımızın renk vb özelliklerini de belirleme şansına sahibiz. Bu özelleştirme seçenekleri sayesinde kendinize veya zevkinize benzer karakter yaratmanız oldukça kolay. Zor beğenen veya kararsız birisiyseniz emin olun bu özelleştirme ekranında çok zaman harcayacaksınız. Oyuna başlarken Koç Frank'in eğitimini isteyip istemediğimiz soruluyor. Serinin müdavimi değilseniz, mutlaka bu eğitime katılın. Ayrıca Koç'un ne kadar güzel esprileri olduğunu görünce eminim ona sempati duyacaksınız. Biraz daha dikkatli bakıp Koç'un My name is Earl'den tanıdığımız Jason Lee olduğunu görünce zaten oyunun üstadı olsanız bilseniz bile bu eğitime katılacaksınız.

4 Haziran 2011 Cumartesi

Battlefield 3 ile ilgili ayrıntılar

Battlefield 3
Call of Duty'nin ezeli rakibi Battlefield 3 yakın zamanda piyasaya çıkacak.EA,yeni çıkacak oyunla ile ilgili bazı bilgilieri paylaştı.Oyunda hem tekli oyuncu(single player) hem de çoklu oyuncu(multiplayer) olacak.Oyunun multiplayerinda "Operation Métro" denilen bir haritamız olacak.Bu harita geniş ve daha çok arazide çatışma fırsatını verecek.Oyunda ayrıca kullanılabilir araçlar ve monte edilmiş silahlarda bulunacak.Bu arada Battlefield 3'ın Ekim 2011 de piyasaya çıkması bekleniyor.
Related Posts with Thumbnails

---


blog directoryMadeInTurkiye.Net | Toplist